All About Medical Press News

Urologija - grana medicine

Feb 14

Urologija je grana medicine koja se bavi bolestima mokraćnog sustava muškaraca i žena. To uključuje bubrege, uretere, mokraćni mjehur i uretru. Urolozi su posebno obučeni za dijagnosticiranje i liječenje stanja koja utječu na ove organe. U ovom blog postu raspravljat ćemo o nekim od najčešćih bolesti koje se javljaju u urinarnom traktu. Također ćemo govoriti o simptomima i mogućnostima liječenja ovih bolesti. Urogolija Osijek, klinika je koja ce vam pomoći s svim urološkim poteškoćama.

urolog u gradu osijeku

Jedna od najčešćih bolesti koje se javljaju u mokraćnom sustavu je infekcija bubrega. Infekciju bubrega mogu uzrokovati različiti čimbenici, poput bakterija ili virusa. Simptomi infekcije bubrega uključuju groznicu, zimicu, mučninu i povraćanje. Liječenje infekcije bubrega obično uključuje antibiotike i tekućine.

 

Još jedna česta bolest koja zahvaća mokraćne puteve je infekcija mokraćnog mjehura. Infekcije mokraćnog mjehura uzrokuju bakterije koje ulaze u mjehur kroz uretru. Simptomi infekcije mokraćnog mjehura uključuju bol i peckanje pri mokrenju, učestalo mokrenje i krv u mokraći. Liječenje infekcije mokraćnog mjehura obično uključuje antibiotike i tekućine.

 

Još jedna česta bolest koja pogađa i muškarce i žene su bubrežni kamenci. Bubrežni kamenci su mali komadići tvrdog materijala koji se stvaraju u bubrezima i blokiraju ili ometaju protok mokraće. Simptomi bubrežnih kamenaca uključuju bol, krv u mokraći, mučninu i povraćanje. Liječenje bubrežnog kamenca obično uključuje operaciju za njegovo uklanjanje iz tijela.

 

Još jedna česta bolest koja pogađa muškarce je rak prostate. Rak prostate je vrsta raka koja se razvija u prostati. Simptomi raka prostate uključuju poteškoće s mokrenjem, krv u mokraći i bol u području zdjelice. Liječenje raka prostate obično uključuje operaciju, terapiju zračenjem ili kemoterapiju.

 

Još jedna uobičajena bolest koja pogađa žene je rak jajnika. Rak jajnika je vrsta raka koja se razvija u jajnicima. Simptomi raka jajnika uključuju bolove u trbuhu, nadutost i poteškoće s jelom. Liječenje raka jajnika obično uključuje operaciju i kemoterapiju.

 

Ako osjetite bilo koji od gore navedenih simptoma, posjetite urologa u Osijeku što je prije moguće. Urolozi vam mogu pružiti točnu dijagnozu i mogućnosti liječenja. Urolozi su posebno obučeni za dijagnosticiranje i liječenje stanja koja utječu na mokraćni trakt. Urolozi vam također mogu dati savjete kako spriječiti pojavu ovih bolesti u budućnosti.

Kontakt

Poliklinika Retfala

 Ul. Josipa Jurja Strossmayera 163, 31000, Osijek

031 400 670